Lentoliikenteen seurantaa netissä

Lentoliikennettä voi seurata FlightRadar24.com palvelun kautta. Tätä kirjoitettaessa on edelleen kovin hiljaista ja ilmatilassa näytti olevan vain yksi kone. Sekin oli Aasiasta saapuva ylilento. Kuvan lentokonetta klikkaamalla nähdään kyseisen lennon tiedot ja muuta mukavaa.

Lisäys 12.1.2013

Tämä artikkeli on kirjoitettu vuoden 2010 ns. tuhkakatastrofin aikaan, jolloin lähes koko Euroopan lentoliikenne pysäytettiin siinä pelossa että tulivuoren tuhka rikkoo moottorit. Wikipedian mukaan Eyjafjallajökullin tulivuorenpurkaus aiheutti pelkästään Finnairille n. 2 miljoonan euron tappion päivässä ja kaiken kaikkiaan tuona aikana peruttiin kymmeniä tuhansia lentoja.

Tästä artikelista on tuoreempi versio, jossa keskitytään lentoliikenteen seurantaan iPadilla ja iPhonella: Lentoliikenteen seurantaa puhelimella ja iPadilla

3 vastausta artikkeliin ”Lentoliikenteen seurantaa netissä”

  1. Flygradarin kanssa kannattaa muistaa se, ettei se ole mikään täydellinen ”tutka”. Se näyttää vain koneet, joissa on ADS-B-transponderi, ja jotka ovat palvelun n. sadan vastaanottimen säteellä.

    Esimerkiksi useimmat vanhemmat matkustajakoneet, pienemmät potkurikoneet ja sotilaskoneet eivät palvelussa näy. Mainittakoon uudemmista esim. Blue1:n MD-90:t ja Finnairin Embraerit, joita palvelu ei näytä.