Netti mökille ja talviaika -1 tunti

Kesämökille on tullut haaveiltua nettiä moneen otteeseen. Tarvitaanko internettiä mökillä ylipäätään on tietysti myös yksi hyvä kysymys. Itse haluan lukea uutiset ja pysyä muutenkin ajantasalla. Syitä on monia, mutta joka tapauksessa netti on tätä päivää. Omalla mökillä kupari ei ole mikään vaihtoehto ja käytännössä 3G jää jäljelle. Ennen viime talvea yhteys oli pelkkä GSM/GPRS. Nykyisin ainakin Elisa tarjoaa 900Mhz 3G yhteyttä, DNA tarjoaa sitä karttojen mukaan, mutta käytännössä siitä ei ole kokemuksia. Sonera ei kartan mukaan tarjoa ja kokemuksien mukaan Soneran pelkkä puhelinyhteys toimii niin heikosti, että kovin paljoa ei tuolta osaisi odottaa.

Olen useaan kertaan harkinnut mokkulaa, mutta tuntuu hölmöltä sitoutua 24 kuukaudeksi yhteyteen jota tarvitaan lähinnä lomilla ja satunnaisesti viikonloppuisin. Lisäksi käytännössä koko langaton netti, oli se sitten 3G, EDGE tai GPRS, toimii täällä niin vaihtelevasti, että ei tuollaisesta tunnu edes mielekkältä maksaa yhtään mitään. Joskus saattaa mennä tunteja että bitti ei liiku ollenkaan ja joskus Hesarin normaalia websivua ei saa auki koko päivänä. Onneksi monista sivuista on olemassa mobiili vaihtoehto, jonka saa ainakin hyvällä tuurilla auki jossain vaiheessa.

Tällä hetkellä tilanne on se, että sähköpostit ja uutiset saa luettua iPhonella, mutta siinä kaikki. iPhonen internetjako tapettiin viimeisessä päivityksessä muista paitsi ”virallisesti” myydyistä Soneran luureista. Epämääräisesti toimivan 3G yhteyden takia en oikein haluaisi muihin investoida, ainakaan vielä. Jossain vaiheessa kuitenkin pitäisi kehittää jotain vähän parempaa, mutta ei niin että sopimus kestää 2 vuotta tyyliin toimikoon tai ei…

Tämä juttu on muuten kirjoitettu iPhonella kesämökiltä sen mainitun pätkivän yhteyden yli. Ohjelmana on iPhonelle tehty WordPress työkalu (laitan linkin myöhemmin, mutta löytynee iTunesista ihan wordpress-nimellä). Lisäys: Se mainittu linkki on tässä (iTunesin App Store).

* * * * *

Talviaika alkaa huomenna sunnuntaina ja kelloja siirretään tunti taaksepäin.

3 vastausta artikkeliin ”Netti mökille ja talviaika -1 tunti”

    1. Tuossa on ajatusta. Pikaisella googletuksella Saunalahden prepaid-mobiililaajakaistaan sisältyy ainakin näköjään nettitikku. Ei tuokaan nyt ihan halpa ole ja ei se korjaa vaihtelevaa toimintaa, mutta varmaankin järkevämpi kuitenkin kuin 24 kk soppari.

      Sitä paitsi voihan tuohon tikkuun varmaan laittaa myös oman SIM-kortin jossa minulla on jo muutenkin nopea data mukaan paketoituna ja tikku puolestaan tukee 900Mhz 3G-yhteyttä…

      Kiitos :)

  1. Asiaan tuli ratkaisu tavallaan vähän sattumalta viimeisiltä digiexpo 2009 -messuilta. Tilasin Yunto turvapalvelun ”mökkikitillä” höystettynä ja siihen tulee wifi-asema + nettitikku/mokkula -yhdistelmä mukaan. Niitä voi sitten käyttää muutenkin nettiin.