Ukkosta ilmassa

Eilinen lumimyräkkä yllätti monet rajuudellaan. Itse ihmettelin ukkosenkaltaisia välähdyksiä ja kyse todella oli salamoinnista. Kaikkea sitä näkee.

Aamulla parkkipaikka oli auraamatta, aurauskalustoa ei näkynyt missään ja lunta oli pihalla paikoitellen puolisen metriä. Hetken odottelun jälkeen arvasin että aurauskalustoa on turha odottaa paikalle, joten tein sen verran tietä että pääsin pihasta pois. Onneksi autosta pystyy kytkemään ajonvakautuslaitteen pois päältä. Edellisessä autossa ei voinut, auto jäi paikalleen ”hakkaamaan” (jarrut estävät pyöriä lyömästä tyhjää) jos oli vähänkin enemmän lunta. Sillä ei pihasta olisi päässyt pois ennen parempaa lumenluontia.

Päivällä jouduin käymään keskustassa ja liikenne tuntui olevan kohtalaisen sekaisin. Töiden jälkeen kävin kotimatkalla kaupassa ja hain lapsen hoidosta. Mitenkähän kaikki päivän asiat olisi tullut hoidettua julkisilla. Ei olisi onnistunut. Kuitenkin on paljon ihmisiä jotka kuvittelevat että autolla ajaminen on jotain huvia tai laiskuutta ja autoilijoiden pitäisi maksaa liikkumisestaan aina vaan enemmän ja enemmän. Kaikkien pitäisi käyttää julkista liikennettä, koska pääkaupunkiseudun liikenne aiheuttaa ilmastonmuutoksen… Mitenkähän kävisi jos kaikki tosiaan jättäisivät auton kotiin ja menisivät pysäkille odottamaan sitä bussia tai junaa jota ei ehkä tulekaan…